UVSTOP

Műanyag nyílászáró üveg típusok

Árnyékolástechnika, alumínium és műanyag redőnyök, nyílászárók
 

Műanyag nyílászáró üveg típusok

Nyílászáró vásárlásnál fontos az üvegezés körültekintő kiválasztása, hogy az ablak a lehető legnagyobb komfortot nyújtsa. Néhány fontos szempont például, hogy megtartsa a meleget, megállítsa a hideget, csökkentse a fűtési költségeket, kellemes klímát biztosítson a belső térben, illetve, hogy átengedje a fényt. Ezen kívül az üvegezésnek szerepe lehet még a zaj és betörésvédelemben.

Hőszigetelés:

A hőszigetelő üveg két üveglapból áll, amely szerkezet megfelel a funkcionális és mechanikus elvárásoknak. Két vagy több rétegű üveglap légmentes lezárásával készül. Egy vagy több üveglapot fém-oxid bevonattal látnak el és az üveglapok közé páramentesítő gázt töltenek. (argon) .Az üvegek között 16mm távtartó helyezkedik el. Az üveglapok széle és a keret kétkomponensű tömítőanyaggal van bevonva, így az egész konstrukció egy hermetikusan lezárt teret hoz létre az üveglapok között. A különböző üveg kombinációk határozzák meg, hogy a hőszigetelő üvegszerkezet milyen célra szolgáljon.

Hangszigetelés:

Az általánosan elterjedt 4-16-4 - es üvegszerkezet léghanggátlása 32 dB. Ez fokozható aszimmetrikus üvegszerkezet alkalmazásával, amikor a külső üveget 6mm vastagságúra cseréljük, vagy 3+3 - as ragasztott üveget alkalmazunk. De léteznek különböző speciális hanggátló bevonatos, fóliás üvegek is , mellyel akár 38 dB es értéket , vagy 2 oldali ragasztott üveg, amivel akár 52 dB - es érétket is el lehet érni.

U – érték / K – érték:

A nyílászárók egyik fizikai jellemzője, a hőszigetelő képességre utal. Azt mutatja meg, hogy egy egységnyi felületen – 1 Kevin ( 0 Celsius ) hőmérséklet különbség esetén - hány Watt energia halad át, illetve az ablak esetében, mennyi energia, meleg „megy ki" az utcára. Minél kisebb a k(U) érték, annál jobb az hőszigetelő képessége az üvegnek, profilnak vagy az ablaknak.

Low –e üveg:

Valójában egy float üveg, amely egyik oldalára elektromágneses úton fém oxid réteget hordanak fel. A színe csak kis mértékben változik. Ez a nemesfém réteg a hőszigetelő szerkezetben az üvegtáblák közötti légrés felé néző felületen helyezkedik el. a fény és a napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe, ám ezzel szemben az épületben keletkezett meleg belül marad. Hőszigetelt üvegként gázzal töltve fokozzák a szigetelési tényezőt.

Float üveg:

A float üveg felülete teljesen sík és víztiszta. Felhasználása: hőszigetelt üvegek készítése, ahol fontos a magas fényáteresztés – ablakok, üvegházak -, edzhető, hajlítható és laminálható.

Biztonsági üveg:

Két vagy több síküveg vagy mintás üveg összeállításából, egy vagy több víztiszta vagy színes fóliával készül. A fólia határozza meg a rugalmasságát és szilárdságát. Tulajdonsága: ha az üveg összetörik, a részek a fóliára ragadva csökkentik a sérülés lehetőségét és vagyonvédelmi szempontból nehezítik a behatolást, betörést. Olyan nyílászárókban használják, ahol fennáll a sérülés veszélye az üvegek összetörésénél pld: iskolák, óvodák, tetőszerkezetek, kirakatok.

4 Float - 16mm Argon - 4 mm Low-e (pdf)

4-12-4-12-4 ug 0,7 Rw 32 (pdf)

4-14-4-14-4 ug 0,6 Rw 32 (pdf)

© 2011 - Minden jog fenntartva www.uvstop.hu | honlapkészítés - XLS.HU
Toldi és Nemes Kft. 1158 Budapest, Késmárk u. 8-10. Tel: 06-1-252-76-44
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk