UVSTOP

Ablakpárkányok

Árnyékolástechnika, alumínium és műanyag redőnyök, nyílászárók
 

Ablakpárkányok

Hajlított alumínium ablakpárkányok

Profilrajz:

A hajlított alumínium párkányok egyedi RAL színben rendelhetőek.
A párkányhoz csak az alumínium végzárót tudjuk festeni.

Nem raktárkészlet!

Szállítási határideje 4 hét. 


Kamrás műanyag ablakkönyöklő

 

 Profilrajz:

 Az ablakpárkány felszerelésének lépései:

 1. Tisztítsa meg a párkány helyét:
  Ehhez egy törlőronggyal le kell törölni minden szennyeződést, port, nedvességet stb.
   
 2. Szabja méretre ablakpárkányát:
  Már eleve úgy küldjük a párkányokat, hogy a két oldala egyenesen, derékszögben van vágva. Ettől függetlenül egyes falnyílásokhoz valamennyire ferdére kell vágni, ami mindig csak az adott helyszínen látszik igazán. Ez könnyen megoldható egy vasfűrésszel. Nem kell aggódni a vágás esetleges egyenetlensége miatt, mert a felhelyezett párkányvég elfedi ezt.
   
 3. Tegye fel a párkányvégeket:
  Kétféle méretben készül párkányvég. Emiatt van az, hogy a végzáró hosszabb lehet, mint a kért méret. A felesleget a párkányvég felpattintása után kell levágni. Ajánlott a ragasztás előtt próba céljából feltenni a kész párkányt, elkerülve ezzel, hogy a felragasztása után derüljön ki, hogy még mindig vágni kell a méretből. Ha az ablak profilja úgy van kialakítva, hogy párkányfogadó is van, akkor oda kell betolni az ablakpárkányt. Fontos, hogy ne szorosan legyen betéve, mert ettől felpúposodhat.
   
 4. Az 1 cm-es lejtés kialakítása:
  Ahhoz, hogy a víz le tudjon folyni a párkányról, kifelé lejtést kell adni neki. (Ez a kinti oldalon érvényes, de nem árt belülre is ilyen lejtést adni.) Ehhez az ablak felőli belső résznél faéket vagy műanyag darabokat, esetleg parafa lapokat kell a párkány aljára ragasztani. Azért, hogy egyenletes dőlésszöget kapjon, ezeket a darabokat 20 centiméterenként ragassza fel.
   
 5. A purhabozás:
  Nedvesítse be enyhén a párkányt alulról, és úgy tegye rá a purhabot. Ehhez olyan purhabot kell használnia, ami csak ragasztós, tehát nem dagad meg, ezáltal nem tudja felnyomni ablakpárkányát. A megfelelő rögzítéshez és szigeteléshez teljesen szét kell terülnie a purhabnak.
   
 6. Helyezze fel a párkányt:
  Magát a helyére illesztést úgy kell elvégeznie, hogy a párkány lefelé néző része (a vízorr) és az ablaknyílás külső része között legyen minimum 2 cm távolság. Ez azt jelenti, hogy az ablakpárkánya a fal síkjától 3 cm-t túlér. Ennek az a szerepe, hogy a víz ne a falra folyjon, hanem a homlokzattól el legyen vezetve.
   
 7. Súlyozza le:
  Amíg megköt a purhab, tegyen valamit a párkányra nehezéknek. Ezáltal biztosan nem fog elmozdulni.
   
 8. Vegye elő a szilikont:
  A hézagok megszüntetésére és a víz becsorgásának megakadályozására húzza ki szilikonnal a párkányvégzárók mellett. Érdemes a párkányhoz illeszkedő szilikont alkalmaznia. De a legtöbb esetben az átlátszó fajta is megfelel.
   
 9. Távolítsa el a fóliát:
  Amennyiben már nem lesz több külső vakoló, színező munka, és a purhab is megszáradt, óvatosan távolítsa el a védőfóliát az ablakpárkányról.

 

 

 

 

© 2011 - Minden jog fenntartva www.uvstop.hu | honlapkészítés - XLS.HU
Toldi és Nemes Kft. 1158 Budapest, Késmárk u. 8-10. Tel: 06-1-252-76-44
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk